(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Vanilkové Rohlíčky

Potřebné ingredience
250 g hladké mouky
100 g lískových oříšků
180 g másla
60 g cukru moučka
2 žloutky
vanilkový cukr a cukr moučka na obalení
Postup přípravy
Na vál si připravíme prositou mouku, cukr a strouhané prosité oříšky.
Přidáme tuk, žloutky a vypracujeme těsto.
V chladu odleželé těsto rozdělíme na několik kusů, ze kterých vyválíme válečky. Z válečků odkrajujeme stejnoměrné kousky, ze kterých tvarujeme rohlíčky.
Rohlíčky pečeme v předem vyhřáté troubě na 170-180°C podle jejich velikosti (asi 8-10 minut). Ještě horké rohlíčky obalujeme ve vanilkovém cukru
Přidáme tuk, žloutky a vypracujeme těsto.
V chladu odleželé těsto rozdělíme na několik kusů, ze kterých vyválíme válečky. Z válečků odkrajujeme stejnoměrné kousky, ze kterých tvarujeme rohlíčky.
Rohlíčky pečeme v předem vyhřáté troubě na 170-180°C podle jejich velikosti (asi 8-10 minut). Ještě horké rohlíčky obalujeme ve vanilkovém cukru
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé